Richard Duinmayer Blogger / auteur
Online marketing, Online beveiliging, Quantified self, Automatisering

Eindeloze stroom aan inspiratie via je RSS-feedLike it? Share it!


Elke dag bekijk ik honderen nieuwe berichten van 98 websites! 

Echt waar! Zoveel zijn het er echt.

Sommige sites publiceren eens in de maand een paar berichten en andere sites publiceren elke dag, tientallen berichten. Sommige zijn nieuwssites en sommige zijn sites die over producuctiviteit gaan.

Ik volg heel veel diverse websites via een RSS-feed. Een RSS-feed was vroeger wel wat populairder maar is eigenlijk altijd het terrein van geeks geweest en nog steeds. Sinds dat Google is gestopt met haar RSS reader is het een beetje teruggelopen. Maar niet bij mij hoor, ik gebruik het nog elke dag en ik vind het ideaal.

Waarom? 

Ik kan berichten lezen op een tijd en plek die ik zelf wil. Mijn RSS-reader verzameld alle nieuwe posts van de diverse websites en ik klik alleen degene aan die mij interessant lijken, de rest sla ik over. Op deze manier zie ik alle berichten echter selecteer ik er maar een paar die ik echt wil lezen. Ik hoef maar 1 app te openen of maar naar 1 website te gaan. Lekker efficiƫnt en productief dus.

Ik gebruik The Old Reader om mijn favoriete feeds in bij te houden. Vaak voeg je een site simpelweg toe door de url te knippen en plakken bij Add a subscription.

Aan de linkerkant zie je een paar websites die ik op dit moment dagelijks volg. Dit zijn er nog maar 13 van de 98.Wat vind jij? Laat een reactie achter

Like it? Share it!
comments powered by Disqus

Onderwerp: Productiviteit