Richard Duinmayer Blogger / auteur
Online marketing, Online beveiliging, Quantified self, Automatisering

Echt leuk tijdverdrijf voor onderweg in de auto, trein, metro, tram of busLike it? Share it!


Je kent het wel, je zit (dagelijks, wekelijks, maandelijks) uren in de auto, in de trein, in de bus of je bent op een andere manier onderweg.

Je staart maar een beetje naar buiten, je praat wat met je reisgenoot maar als dit het enige is wat je kunt doen dan is de rek er al snel uit. Op een gegeven moment valt er niet veel meer te bespreken en die kerktoren heb je ook al zestien keer gezien.

Wat nou als ik je zeg dat je van een ordinaire reis een super spannend spel kunt maken? Ik ben na het kijken van aflevering 17 van seizoen 2 van mijn lievelingsserie How I Met Your Mother helemaal gek op het spel Zitch Dog geworden. Op het moment speel ik dat vooral met mijn vriendin en zodra de deuren van de auto dichtgaan hebben we onze ogen op scherp om honden te spoten.

Het doel van Zitch Dog is heel simpel. In het originele spel (uit de serie) is het de bedoeling dat je honden spot tijdens een autorit. Zodra je een hond ziet dan schreeuw je Zitch Dog, je wijst naar de hond en je hebt een punt gewonnen. Veel moeilijker dan dit wordt het niet. Wie als eerste de hond ziet en Zitch Dog zegt krijgt het punt en blijkt het achteraf toch geen hond te zijn dan krijgt degene die het verkeerd heeft gezegd 1 punt in mindering.

Een video ter illustratie (een scene uit How I Met Your Mother over Zitch Dog)

De volgende keer als je met je vriend, je vriendin, je gezin of iemand anders aan het reizen bent maak het dan leuker en stel voor om Zitch Dog te spelen. Geloof me elke rit veranderd in één keer tot een super spannende speurtocht.

P.s uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je in de stad London bijna geen hond tegen zult komen

P.s2 je kunt ook iets anders kiezen dan een hond bijvoorbeeld een zwaan of iemand met een specifieke kleur hoed op, wees creatief!Wat vind jij? Laat een reactie achter

Like it? Share it!
comments powered by Disqus

Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling